Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Kookos-sitruunasämpylät ja kotitekoinen viikunapasteija

Leivonta
Annokset: 12

Ainesosat

Sämpylät

25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
3 dl maitoa
75 g Urtekram kookosöljyä
1/4 tl Urtekram kurkumaa
½ tl Urtekram jauhettua inkivääriä
1 sitruunan kuori raastettuna
½ dl Urtekram kookossokeria
50 g Urtekram manteleita, hienoksi rouhittuina, säästä 20 g koristeeksi
n. 400-­‐450 g sihdattuja spelttijauhoja
1 kananmuna voitelua varten
n. 100 g Urtekram rusinoita

Viikunapasteija

185 g viikunoita
100g taateleita
50 Urtekram cashewpähkinöitä
1 rkl Urtekram kookosöljyä
1 rkl Urtekram kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Ohjeet

Sämpylät

Sulata kookosöljy ja sekoita joukkoon mausteet, raastettu sitruunan kuori ja maito. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kädenlämpöinen vesi ja hiiva, lisää seokseen hieman jäähtynyt kookosöljy-mauste-maitoseos, sokeri, mantelirouhe ja suola. Lisää jauhoja vähitellen sekoittaen ja alusta taikina pehmeäksi ja notkeaksi. Kohota kulhossa liinalla peitettynä tunnin ajan. Alusta taikina nopeasti ja leikkaa se 12–14 yhtä suureksi palaksi. Pyörittele palat sämpylöiksi ja annan niiden kohota 30 min. Voitele kananmunalla ja koristele rusinoilla ja mantelirouheella. Jälkikohota vielä 30 min. Paista kohonneet sämpylät 200 asteessa n. 15 min. sämpylöiden koosta riippuen.

Viikunapasteija

Poista viikunoista kannat ja sekoita tehosekoittimella kaikki ainekset (lukuun ottamatta kookosjauhoja) tasaiseksi tahnaksi. Jos tahna vaikuttaa liian kuivalta, lisää hieman kookosöljyä. Muotoile tahna pötköksi ja pyöritä se kookosjauhoissa. Pakkaa tuorekelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Tarjoile sämpylät voin ja viikunapasteijan kanssa.

Samankaltaisia reseptejä