Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Karpalokreemillä ja punajuurimehulla kuorrutettu täytekakku

Leivonta
Annokset: 8

Ainesosat

Täytekakkupohjat
6 kananmunaa
300 g Urtekram ruokosokeria
5 rkl Urtekram kaakaojauhetta 22%
2 tl Urtekram vaniljajauhetta
½ tl Urtekram suolaa
280 g siivilöityä spelttijauhoa
4 tl Urtekram leivinjauhetta
Karpalokreemi
3 dl kevytmaitoa
4 rkl Urtekram ruokosokeria
½ tl Urtekram vaniljajauhetta
2 rkl maizenajauhoa
2 munankeltuaista
5 dl kuohukermaa/vispikermaa
4 tl karpalojauhetta
Kermavaahto täytekakun reunoille
2,5 dl kuohukermaa/vispikermaa
1 rkl Biotta punajuurimehua
Punajuurikuorrute kakun päälle
300 g tomusokeria
4 rkl Urtekram punajuurimehua
Kaakaonibsejä
Tuoreita marjoja

Ohjeet

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään kulhossa hyvin vatkaten.
Siivilöi sen jälkeen kaikki kuivat aineet kulhoon ja kääntele ne varovasti muna-sokeriseoksen joukkoon. Älä sekoita.
Levitä taikina irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Voitele irtopohjavuoka kevyesti rasvalla.
Paista kakkua 180-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai niin kauan, ettei taikina enää tartu tikkuun.
Valmista tämän jälkeen pohjien väliin tuleva kreemi.
Kaada kasariin kaikki ainekset karpalojauhetta ja kermaa lukuun ottamatta ja sekoita huolellisesti.
Kuumenna kreemiä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
Siirrä kreemi pois liedeltä ja kaada kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla aivan kreemin pintaan asti ja siirrä jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita karpalojauheen joukkoon. Vatkaa jäähtynyttä kreemiä minuutin ajan. Kääntele sen jälkeen karpalokerma kreemin joukkoon.
Kypsä kakku on tarkoitus siirtää jäähtymään ritilälle. Irrota kakku, kun voit koskea irtopohjavuokaan. Anna kakkupohjan jäähtyä vielä 20–30 minuuttia ja leikkaa se sitten kolmeen yhtä suureen osaan.
Kun kakkupohja on jäähtynyt ja leikattu kolmeen osaan, se kootaan suoraan tarjoiluvadille. Jokaisen kerroksen väliin tulee karpalokreemiä, ei kuitenkaan kakun päälle. Levitä lastalla hieman kreemiä kakun reunoille niin, että pinnasta tulee sileä.
Valmista kakun pinnalle tuleva kuorrute sekoittamalla kuorrutteen kaksi ainesosaa keskenään. Kuorrute ei saa olla niin juoksevaa, että se valuu reunoja pitkin. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Ripottele keskelle kaakaonibsejä ja marjoja.
Kaada kerma kulhoon ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten punajuurimehu ja sekoita se varovasti kermavaahdon joukkoon. Laita punajuurikerma tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota kuorrutetta kakun reunoille kuvassa esitetyllä tavalla.

Samankaltaisia reseptejä