Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Pitaleipä hummuksella

Pääruoka
Annokset: 4

Ainesosat

Pitaleipä

25 g hiivaa
1 tl Urtekram agavesiirappia
1½ tl suolaa
3 dl haaleaa vettä
1 rkl kurpitsansiemenvoita
450 g durumvehnäjauhoa

Hummus

400 g kikherneitä vedessä
puolen sitruunan mehu
1 rkl suolattua tahinia
1 valkosipulinkynsi
1½ tl Urtekram timjamia
½ dl Urtekram oliiviöljyä
Vettä
Urtekram Suolaa* ja pippuria

Tahini-kastike

3 rkl Urtekram suolattua tahinia
2 rkl ranskankermaa
1 dl vettä
½ tl Urtekram chili-hiutaleita
½ sitruunan mehu
1 tl Urtekram agavesiirappia

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola, agavesiirappi ja kurpitsansiemenvoi. Sekoita.
Lisää tämän jälkeen jauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna taikinan kohota peitettynä tunnin ajan.
Valmista hummus taikinan kohotessa.
Kaada kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Lisää hieman vettä, jos seos tuntuu liian kuivalta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista seuraavaksi kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vettä.
Vaivaa kohonnutta taikinaa vielä kerran. Jaa se sitten kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli pallot mataliksi pitaleiviksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista pitaleipiä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä