Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Kikhernepata vihannesten ja kookosmaidon kera

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Täyteläinen kookosmaitopohjainen pataruoka kuuluu syksyn pakollisiin kuvioihin. Pata valmistuu helposti ja nopeasti, sitä voi muunnella tilanteen mukaan, ja se sopii täydellisesti jääkaapin perukoille jääneiden vihannesten hyödyntämiseen.

Ainesosat

1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl Urtekram tomaattipyreetä
3 porkkanaa
1 iso kesäkurpitsa
1 prk (400 ml) Urtekram kookosmaitoa
1 rkl Urtekram tamaria tai muuta soijakastiketta
1 prk (400 g) Urtekram kikherneitä
1 tl Urtekram kookosöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Lisäksi
keitettyä Urtekram riisiä tai kvinoaa
2 dl (kasvipohjaista) jogurttia
Tuoretta korianteria
Urtekram chilihiutaleita

Ohjeet

Kuori sipulit. Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi ja silppua valkosipulinkynsi, raasta inkivääri. Halkaise kesäkurpitsa ja poista siemenet, paloittele puolikuiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat.
Paista sipuli, valkosipuli ja inkivääri pehmeäksi tilkassa öljyä. Lisää tomaattipyree, loput vihanneksista, kookosmaito ja tamari. Kuumenna seos ja anna sen kiehua hiljaa n. 10 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät mutta säilyttävät yhä purutuntumansa.
Kaada kikherneistä neste pois. Huuhtele kikherneet ja lisää ne pataan ja anna kuumentua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile pata riisin, jogurttinokareen, tuoreen korianterin ja chilihiutaleiden kanssa.

Samankaltaisia reseptejä