Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Pannuleipä, punaiset linssipyörykät ja mantelikastike

Pääruoka
45 min
Annokset: 4
Pannuleipä eli flatbread on nopeasti valmistuva leipä, johon tarvitaan vain neljää raaka-ainetta. Sen täytteeksi sopii melkein mikä tahansa, ja tässä ohjeessa leivät täytetään herkullisilla linssipyöryköillä, mantelikastikkeella ja vihanneksilla.

Ainesosat

Linssipyörykät
3 dl URTEKRAM punaisia linssejä
1 iso silputtu valkosipulinkynsi
2 kourallista tuoreita silputtuja yrttejä
2 rkl silputtua purjoa
1/2 dl URTEKRAM gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl URTEKRAM seesaminsiemeniä pintaan
Pannuleipä
5 dl hienoa spelttijauhoa
2 1/2 dl kasvimaitoa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Rypsiöljyä voiteluun
Mantelikastike
1/2 dl URTEKRAM mantelivoita
1 dl vettä
Suolaa
Lisäksi
2 säilöttyä paprikaa
kimchiä, hapankaalia tai muita säilöttyjä vihanneksia
salaattia

Ohjeet

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Lämmitä uuni 200 °Cseen. Sekoita keitetyt linssit ja muut pyöryköiden raaka-aineet keskenään – seesaminsiemeniä lukuun ottamatta – ja pyörittele taikinasta n. 20 pyörykkää. Kierittele pyörykät seesaminsiemenissä ja laita ne uunipellille. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes pyörykät kypsyvät rapeiksi.
Sekoita pyöryköiden paistuessa pannuleivän ainekset kulhossa. Vaivaa taikinaksi ja jaa taikina 12 osaan.
Ripottele jauhoja leivinalustalle ja leivo taikinasta ohuita leipiä. Sivele leivän toinen puoli rypsiöljyllä ja paista voideltu puoli alaspäin paistinpannulla keskilämmöllä kullanruskeaksi muutama minuutti. Voitele toinen puoli, käännä ja paista vielä minuutti. Poista leipä pannulta ja paista muut leivät samoin.
Tee mantelikastike. Laita kulhoon mantelivoi ja saman verran vettä ja vispaa tasaiseksi seokseksi. Lisää vettä tarvittaessa, kunnes koostumus on hyvä. Mausta suolalla.
Suikaloi säilötyt paprikat.
Täytä tuoreet leivät salaatilla, linssipyöryköillä, paprikalla, kimchillä ja mantelikastikkeella.

Samankaltaisia reseptejä