Käytämme evästeitä

Käytämme evästeitä ja muita seurantateknologioita parantaaksemme käyttäjäkokemusta verkkosivustollamme, näyttääksemme sinulle personoituja sisältöjä ja mainoksia, analysoidaksemme verkkoliikennettä sekä lisätäksemme ymmärrystämme käyttäjiemme sijainnista.

Täysjyvälasagne kurpitsalla ja chorizolla

Pääruoka
Annokset: 4

Ainesosat

250 g Urtekram täysjyvälasagnelevyjä
n. 1 kg kurpitsaa
4oo g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
200 g raastettua parmesaania
1 dl valkoviiniä tai 3 rkl. valkoviinietikkaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
40 g voita
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
30 g spelttijauhoa tai vehnäjauhoja
½ l maitoa
Urtekram merisuolaa tai Himalajan suolaa ja
mauan mukaan jauhettua mustapippuria

Ohjeet

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. Kaavi kurpitsan oranssi osa kuoresta ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sulata 20 g voita kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita koko ajan. Lisää maito osissa koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti kokoajan sekoittaen. Lisää kurpitsamassa, muskottipähkinä, suola ja pippuri. Maista kastiketta ja lisää mausteita tarvittaessa.
Tee makkaraan pituussuunnassa viilto ja irrota kuori. Paloittele makkara pieniksi paloiksi. Paista makkaroita pannulla ja lisää valkoviini. Anna makkaroiden hautua valkoviinissä, kunnes makkaroiden rasva alkaa erottautua pinnalle.
Voitele lasagnevuoka voilla tai oliiviöljyllä. Aloita tekemään lasagnevuokaan n. 4-5 kerrosta. Laita jokaiseen kerrokseen kurpitsakastiketta, makkaroita sekä parmesaaniraastetta. Ripottele viimeisen kerroksen pinnalle loput parmesaaniraasteesta. Paista uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoa vihersalaatin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä